Uitlaatservice

Ik ben van mening dat een gezonde, levenslustige en ontspannen hond die goed in balans is ontstaat door twee belangrijke voorwaarden. Dat is ten eerste een liefdevolle, maar vooral consequente opvoeding, uiteraard met enige regels. En ten tweede is dat voldoende beweging, het liefst af en toe met soortgenoten.

Door verschillende omstandigheden is niet elke hondeneigenaar in de gelegenheid aan deze tweede voorwaarde te voldoen. En dat is waar ik u graag bij zou willen helpen.

Tussen 11.00 en 15:00 uur loop ik gemiddeld een uur, afhankelijk van de dynamiek in de groep, met uw hond in een kleine groep van 3 á 4 honden. Voor mij is het belangrijk om de lichaamstaal van de honden goed te kunnen observeren, zodat ik kan zien hoe de gemoedstoestand en de interactie van de honden is en wanneer eventueel ingrijpen nodig is. Een klein aantal honden maakt het makkelijker de harmonie in de roedel te bewaren. Voor mij is het uitlaten van honden meer dan de honden naar het bos brengen en met ze lopen. Honden die alleen maar achter elkaar aan en door de struiken rennen, blijven hoog in hun energie in plaats van dat ze het verbruiken en zullen minder voldaan thuis komen. Daarom zorg ik voor rust in de groep en loop ik in een redelijk stevig tempo door. Natuurlijk is er ook ruimte voor spelen en rennen, maar met mate, omdat dit vaak resulteert in onrust en dus incidenten in de groep.

Nadat u contact met mij opgenomen heeft maak ik een afspraak met u bij u thuis, voor een vrijblijvende intake cq kennismaking met uw hond in zijn omgeving. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Voordat ik besluit uw hond in de groep mee te nemen, maak ik eerst een solo wandeling met hem. Dit is wat ik noem een testwandeling en zal kosteloos zijn. Daarna neem ik hem mee met de groep. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Pas daarna besluit ik of uw hond bij mij in de uitlaat kan komen. Zo ja, dan wordt een cliëntcontract en een sleutelcontract opgesteld en ondertekend.

De komst van een nieuwe hond geeft altijd onrust in de groep. Het duurt soms een aantal weken voor de groep weer helemaal in harmonie is, afhankelijk van hoe vaak de nieuwe hond per week meegaat. Pas nadat de rust hersteld is, kan ik zeggen dat ik uw hond ken. In het begin zal een hond wat onzeker zijn en zoeken naar zijn plaats in de groep. Dit betekent dat hij ander gedrag vertoont dan wanneer hij op zijn gemak en vertrouwd is met de groep. Daarom evalueer ik na ongeveer 1 á 2 maanden, ook weer afhankelijk van hoeveel keer per week uw hond mee gaat, met u hoe het gaat met uw hond in de groep.

Een hond die ik voor de eerste keer in de groep meeneem hou ik aangelijnd. Pas als ik het verantwoord acht laat ik hem los meelopen. Het kan dus zijn dat uw hond pas bij de 2e of 3e wandeling los mee loopt. Tijdens de wandeling loopt uw hond met een halsband van Dog's inn and out met daaraan een penning met de naam en het telefoonnummer van Dog's inn and out.

Ik vervoer uw hond in een witte Opel Vivaro. De bus is voorzien van een elektrische dakventilator, welke ook aan kan blijven als de auto geparkeerd staat. In de goed geventileerde laadruimte zijn zes benches, waar uw hond alleen in zit. De inrichting van de bus voldoet aan de voorwaarden van de helaas inmiddels niet meer bestaande HUS Nederland.

De uitlaatservice is van maandag t/m vrijdag. Eventuele uitzonderingen kunnen altijd overlegd worden.

Mocht onverhoopt een geplande uitlaat niet door kunnen gaan, dan dient deze 24 uur van te voren geannuleerd te worden, anders worden de kosten alsnog doorberekend.

Solowandelingen zijn mogelijk, maar alleen op incidentele basis. 

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of een vrijblijvend gesprek aanvragen?

Neem contact op